Hielkema & co

Kantoor

Profiel

Naam Hielkema & co
KVK nummer 61567590
Website http://www.hielkemaco.nl
Korte omschrijving

Deskundig, betrokken & creatief


Werkt uw bedrijf of organisatie in of met onroerend goed? Dan is Hielkema & co uit Amsterdam uw ideale juridische partner. Als diepgaand gespecialiseerd kantoor van advocaten in het vastgoed- en het huurrecht bouwen we met onze expertise en ervaring graag mee aan het verbeteren van uw (juridische) positie. Ons motto: het kan altijd beter.


Adviseren en procederen is ons vak. Maar wat ons sterk onderscheidt van andere advocatenkantoren, is dat we verder gaan dan dat.


We leiden juristen op


Onze advocaten verzorgen opleidingen en cursussen voor gerenommeerde juridische opleidingsinstituten. We doen dat op ons vakgebied: het vastgoedrecht, met een bijzondere focus op het huurrecht voor bedrijfsruimte en woonruimte. De cursisten zijn collega-advocaten, rechters en juristen die bijvoorbeeld werken bij rechtsbijstandsverzekeraars. Ook zijn we actief bij de specialisatieopleiding van de Vereniging van Huurrecht Advocaten.


We publiceren vakliteratuur


Onze advocaten publiceren regelmatig juridische literatuur op het gebied van het huurrecht en vastgoedrecht. Daarbij gaat het altijd over thema’s waar onze (potentiële) klanten mee te maken hebben. Ook maken we onderdeel uit van redacties van de meest gezaghebbende publicaties (boeken, tijdschriften, etc.) op ons vakgebied.


We dragen bij aan rechtsvorming


Dat doen we onder meer door wetsvoorstellen te analyseren en te becommentariëren in opiniestukken in de vakpers en via de Adviescommissie Huurrecht van de Orde van Advocaten. Ook voeren we vernieuwende proefprocedures om de grenzen van het vastgoedrecht te verkennen en de rechtspositie van onze relaties te verbeteren.


We bieden de hoogste kwaliteit


Dankzij deze inspanningen blijven we de onbetwiste expert in het vastgoedrecht en het huurrecht. We zijn heel vroeg op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en kunnen daarop snel anticiperen (en onze cliënten behoeden voor valkuilen). Ook staan we soms zelf aan de basis van nieuwe ontwikkelingen. Dit alles met het doel u de allerhoogste kwaliteit te kunnen bieden.


Expertise & cliënten


Onze expertise is het vastgoedrecht, met een nadruk op het huurrecht, en het bestuursrecht. Wij kunnen u adviseren (en namens u procederen) onder meer over zaken rond (ver)huur, (ver)koop, bemiddeling, projectontwikkeling, bouw, erfpacht,  herstructurering/renovatie en de regelgeving rond de volkshuisvesting. Onze cliënten lopen uiteen van institutionele en particuliere beleggers tot woningcorporaties, projectontwikkelaars en (verhuur)makelaars. Ook treden wij op voor huurders. Door de belangen aan beide kanten van het spectrum te behartigen, blijven we scherp en kunnen we ook ú beter helpen.


Hebben we in een zaak behoefte aan expertise op een ander rechtsgebied? Dan beschikken we over een netwerk van gespecialiseerde advocaten(kantoren) en fiscalisten om een beroep op te doen of om cliënten naar door te verwijzen.


Toewijding & kennis


Wij werken vanuit toewijding en gedrevenheid. Bij elke zaak verdiepen we ons in de belangen en bedrijfsvoering van de cliënt en stemmen de behandeling van een zaak daarop af. Onze advocaten beschikken over een diepgaande kennis van alles rondom het vastgoed- en huurrecht. Daarnaast ontwikkelen we ons ook buiten de advocatuur. Bijvoorbeeld als (hoofd)redacteur en auteur van gezaghebbende tijdschriften en (losbladige) standaardwerken op ons vakgebied, als docent voor universiteiten en vele cursusinstituten, als wetgevingsadviseur in de Adviescommissie Huurrecht van de Orde van Advocaten, als adviseur bij second opinions. Hierdoor verruimen we onze blik. En kunnen we in de zaken die we behandelen rekening houden met een breed scala van aspecten.


Samenwerking & resultaat


In de samenwerking met u proberen we steeds uw verwachtingen te overtreffen. Dat doen we door innovatieve juridische diensten te ontwikkelen. Door onze zeer ruime kennis en expertise creatief in te zetten. Door voortdurend oog te hebben voor de specifieke belangen, de interne werkprocessen en de context van onze opdrachtgevers. En door resultaatgericht te werken, waarbij we streven naar oplossingen waarmee u echt vooruit kunt. Oplossingen die een stevig fundament vormen voor uw strategie en toekomstige succes.

Locatie

Hielkema & co

Telefoonnummer 085-7822820
Faxnummer 085-7822821
Bezoekadres De Boelelaan 7
1083HJ, Amsterdam

Medewerkers

Naam Functie
mr. Maaike Boomsma Advocaat
mr. Elsje de Bie Advocaat
mr. Suzanne Faber Advocaat
mr. Jim Frielink Advocaat
mr. Huib Hielkema Partner, Advocaat
mr. Alex Lijkwan Partner, Advocaat
mr. Zwanet Massink Advocaat
mr. Rob Nederveen Advocaat

Kantoor

Grootte Middel
Focus Gespecialiseerd
Nationaal / Internationaal Nationaal