16 mei 2024

Het Verhaal van Linda Houkes bij ARAG

Als voormalig advocaat vertelt Linda Houkes over waarom zij is overgestapt naar de rechtsbijstandsverzekeraar ARAG. “Ik ben voor mijn overstap 12 jaar lang werkzaam geweest als advocaat. De advocatuur is een heel mooi vak, en als jurist kan je veel kanten op. Inhoudelijk was mijn werk enorm leuk, maar de randzaken eromheen zoals de acquisitie van klanten, omzet maken en debiteurenbeheer leidde me af van de inhoud. Dat vond ik jammer. De vraag was, wat wil ik dan?

28 mei 2024

Ondernemend en investerend Nederland wordt de kans geboden om mede-eigenaar te worden van een offshore service schip ‘at work’. Dagelijks realiseert het schip aansprekende verdiensten in de markt voor offshore windenergie. De markt blijft groeien, de vraag naar dit type Crew Transfer schepen blijft toenemen. Hét moment om in te stappen. Navigeer naar: www.jrshipinvestments.nl/seazip9

08 mei 2024

De wereld van cyberrisicomanagement is flink in beweging. Naast de traditionele cyberrisico’s zoals hacking en datalekken is Artificial Intelligence (AI) een hot topic. Twee onderwerpen die in de praktijk behoorlijk met elkaar verweven zijn. 

23 mei 2024

Communiceert u voor uw werk regelmatig in het Engels? Met deze cursus o.l.v. Margo Bink versterkt u uw juridisch én uw zakelijk Engels. Start 3 juni. Zie infofilm van de docent.

08 mei 2024

NewGround Law aan de Amsterdamse Zuidas viert dit jaar haar eerste lustrum en heeft in de afgelopen vijf jaar de ambitie van de oprichters waargemaakt: het kantoor opereert in de absolute, juridische top van de Nederlandse vastgoed wereld. Volgens Cynthia de Witt Wijnen, partner en één van de oprichters, is NewGround Law snel volwassen geworden maar heeft het kantoor ook het frisse, vernieuwende en ietwat rebelse karakter behouden: “Binnen de transactiepraktijk richten wij ons op omvangrijke, complexe vastgoedprojecten voor veelal internationale en grote Nederlandse cliënten. De transacties worden door een multidisciplinair team met hooggespecialiseerde kennis persoonlijk begeleid. De lijnen zijn kort en we kunnen aantrekkelijke concurrerende tarieven bieden in vergelijking met de grote kantoren. Het is naast onze specialistische expertise de menselijk maat die ons zo aantrekkelijk maakt voor cliënten. Daar staan we ook pal voor.”

30 april 2024

Ontwikkeld voor advocaten, door advocaten

Caselynx is het juridische softwareprogramma voor dossiervoorbereiding en presentatie voor de advocatuur. Het stelt advocaten in staat om sneller en efficiënter te werken door middel van het maken van links naar precies die pagina die u nodig heeft. Al uw dossiers staan veilig in de cloud. Maak documenten zoals pleitnotities, processtukken of productielijsten voorzien van links naar de bijlagen, in uw huisstijl en voorzien van doorgenummerde tussenbladen. En dat samen met uw kantoorgenoten of ondersteunend personeel die u kunt toevoegen aan uw dossier.

08 mei 2024

Diederick de Boer (42) is M&A advocaat en sinds 2005 verbonden aan Lexence. Inmiddels is hij aandeelhouder en partner. Diederick begeleidt niet-beursgenoteerde deals, vaak met een internationaal karakter. 

15 maart 2024

De opleiding Gemeentejurist geeft je actuele juridische kennis & diep inzicht in bestuur en organisatie van de publieke sector.

De veranderende rol van de gemeentejurist

De rol van de gemeentejurist ondergaat een transformatie, gestuwd door de dynamiek van de hedendaagse maatschappij. In een tijdperk waarin de interactie tussen de overheid en haar burgers steeds complexer wordt, bevindt de gemeentejurist zich op het snijvlak van recht, politiek en maatschappelijke verwachtingen. Deze positie vereist niet alleen een diepgaande kennis van het recht, maar ook de vaardigheid om binnen een politiek-bestuurlijke omgeving effectief te opereren.

08 mei 2024

Professionalisering van advocatenkantoren heeft strate- gische prioriteit. Wat verstaan jullie daaronder?

Allereerst een korte toelichting over professionalisering. Een organisatie die een cultuur van professionalisering omarmt, waardeert vaak ook een cultuur van innovatie. Bij professionalisering gaat het om het verbeteren en efficiënter maken van bestaande processen. Innovatie is gericht op het introduceren van nieuwe diensten, processen en methoden. Beide benaderingen bevorderen een omgeving waarin leren, verbeteren en vernieuwen worden aangemoedigd.

08 februari 2024

Je leert op andere manieren kijken naar conflicten, aandacht voor onderhandelingstechnieken en effectieve conflictoplossingsmethode. Infosessie op 21 maart. Start 14 mei.

08 mei 2024

Welke vormen van participatieplannen zien jullie binnen de transactiepraktijk? 

Participatieplannen zijn een belangrijk instrument voor investeerders om hun belangen en die van management op één lijn te brengen. We zien dat investeerders nog steeds zoeken naar ‘skin in the game’: een co-investering door de manager vanuit eigen middelen. Binnen de private equity praktijk blijft de “Nederlandse” ‘sweet equity‘ aanpak de boventoon voeren.

24 januari 2024

VEGA Projects ontwerpt en realiseert sinds 2004 de mooiste projecten in kantoorgebouwen en omgevingen.

08 mei 2024

Waarmee onderscheiden jullie je?

BOUF onderscheidt zich door de combinatie van kennis van zowel Public Affairs, Recht en Bestuursadvies, met een specifieke focus op het organiseren van invloed in de zorg en de publieke sector. Het kantoor heeft zich gedurende meer dan 10 jaar op deze markten gevestigd en ontwikkeld. 

10 januari 2024

Wordt op de hoogte gebracht van de belangrijkste uitgangspunten en doelstellingen van het nieuwe wetboek en de huidige stand van zaken van het wetgevingsproject. Start 26 februari

08 mei 2024

Hoe zijn jullie er toe gekomen om jullie dienstverlening toe te spitsen op het optimaliseren van tijdschrijfgedrag?

Wij combineren als oprichters van ons kantoor vele tientallen jaren ervaring in de advocatuur. Richard van Bruchem, in zijn hoedanigheid van financieel manager/management accountant en ik als advocaat/bestuurder, hebben met eigen ogen gezien dat behoorlijk wat jonge advocaten maar zelfs meer ervaren advocaten elke dag worstelen met de taak om de  gewerkte uren accuraat te verantwoorden. Het gaat al mis bij de onboarding van jonge advocaten. Zo maken veel advocaten een valse start. Heel opmerkelijk als je je realiseert dat geschreven tijd de bedrijfseconomische hoeksteen van het advocatenkantoor is en betrouwbare data daaromtrent onontbeerlijk is als basis om het kantoor goed te kunnen managen. Wij zagen kortom de noodzaak en de behoefte om tijdschrijfgedrag serieus te benaderen.

19 december 2023

Het jaarlijkse rapport, waar 700 advocaten en juridische professionals aan deel hebben genomen, onthult een aantal belangrijke inzichten en trends die van invloed zijn op de toekomst van de juridische sector.

30 april 2024

Professionaliteit staat centraal bij elke succesvolle praktijk. De advocatuur evolueert voortdurend vanwege de steeds veranderende behoeften van cliënten. Deze dynamiek vereist niet alleen diepgaande kennis en expertise binnen specifieke rechtsgebieden, maar ook een voortdurende investering in professionalisering op alle niveaus van de praktijk. Cliënten herkennen en onderkennen professionaliteit en voelen zich daardoor geborgd.

06 december 2023

Veel kantoren werken met Word sjablonen die handige basistemplates vormen voor communicatie. Volgens Johan Lijftogt (NEXTlegal) kan het nog makkelijker.

24 april 2024

Professionalisering van de organisatie en het versterken van supportfuncties hebben bij veel kantoren de aandacht. Wat zijn uw prioriteiten op dit gebied?

De prioriteiten voor dit jaar zijn dezelfde als die in de voorgaande jaren. Simpel gezegd: zorgen dat wij ons vooral als mens gedragen, van wie je normale antwoorden krijgt en die verder kijkt dan alleen het dossier. “Oftewel, leren de advocatenpet wat vaker af te zetten. En dat is nogal een uitdaging. Een advocaat is over het algemeen genomen meer op zichzelf gericht en wat kritisch naar anderen toe. Tegelijkertijd is de advocaat ook vaak gevoelig en vindt kritiek lastig. We hebben al jaren geleden een onderzoek laten uitvoeren naar de vraag hoe advocaten beter kunnen samenwerken. Dat proces begint uiteraard bij de leiding. Die zal het kantoorbelang op lange termijn centraal moeten stellen. Dit simpele gegeven heeft bij ons kantoor een behoorlijke wisseling binnen de aandeelhoudersgroep tot gevolg gehad.

30 oktober 2023

Edwin van Wechem bespreekt de jurisprudentie van het afgelopen jaar o.a. klachtplicht, uitleg van overeenkomsten, bijzondere zorgplichten, algemene voorwaarden, afbreken van onderhandelingen. Ook aandacht voor het internationale privaat- en contractenrecht. Schrijf u nu nog in!

Inschrijven kan hier