Het Verhaal van Linda Houkes bij ARAG

Als voormalig advocaat vertelt Linda Houkes over waarom zij is overgestapt naar de rechtsbijstandsverzekeraar ARAG. “Ik ben voor mijn overstap 12 jaar lang werkzaam geweest als advocaat. De advocatuur is een heel mooi vak, en als jurist kan je veel kanten op. Inhoudelijk was mijn werk enorm leuk, maar de randzaken eromheen zoals de acquisitie van klanten, omzet maken en debiteurenbeheer leidde me af van de inhoud. Dat vond ik jammer. De vraag was, wat wil ik dan?

Vanuit mijn oriëntatie op andere mogelijkheden om mijn juridische kennis en ervaring in te gaan zetten, kwam ik in contact met ARAG. En merk nu echt dat ik hier mijn balans en dynamiek, in combinatie met inhoud heb gevonden.  Als jurist werk ik zelfstandig aan diverse dossiers. De acquisitie van cliënten gaat echter anders. Als juristen behandelen we dagelijks dossiers van verzekerde klanten die via het Service Center van ARAG zijn aangemeld. Op die manier kunnen er meer dossiers behandeld worden per week, wat het werk uitdagend houdt. Het leuke aan meerdere dossiers is ook dat er verschillende zaken binnenkomen. Ik werk binnen meer rechtsgebieden dan dat ik voorheen deed. Zonder de randzaken van de advocatuur ontstaat er een andere werkbalans”.

Linda’s ervaring binnen de advocatuur heeft ervoor gezorgd dat het aanpassen naar de nieuwe werkstructuur soepel verliep. Linda: “Je leert meteen heel veel. Je krijgt verantwoordelijkheid over je eigen zaken en staat voortdurend met de klant in contact, uiteraard is er collegiale begeleiding bij de start aanwezig. Dat is goed georganiseerd.” Iets wat Linda heeft ervaren sinds het overstappen uit de advocatuur is meer tijd en focus op juridisch inhoudelijk werk en fl exibiliteit. ARAG biedt dat laatste actief aan door bijvoorbeeld de mogelijkheid om vanuit huis en op andere uren te werken. En door het wegvallen van de randzaken is er meer ruimte voor de inhoud. Dat geeft vrijheid en uiteindelijk ook meer voldoening. Weten dat zaken worden afgerond en tegelijkertijd de mogelijkheid om je werk-privébalans naar eigen wens in te vullen, zorgt voor een fi jne werksfeer.

Nieuwsgierig geworden? Actuele vacatures en testimonials vind je eenvoudig via de website van ARAG en mocht je vrijblijvend willen oriënteren dan kijkt een ervaren recruitment medewerker graag met je naar de mogelijkheid om van gedachten te wisselen zonder de druk van een formele sollicitatieprocedure.