26 februari 2024

Binnen de advocatuur wordt regelmatig gesproken over de “war on talent”. Er ligt veel werk en advocatenkantoren komen maar moeilijk aan goede mensen.

15 maart 2024

De opleiding Gemeentejurist geeft je actuele juridische kennis & diep inzicht in bestuur en organisatie van de publieke sector.

De veranderende rol van de gemeentejurist

De rol van de gemeentejurist ondergaat een transformatie, gestuwd door de dynamiek van de hedendaagse maatschappij. In een tijdperk waarin de interactie tussen de overheid en haar burgers steeds complexer wordt, bevindt de gemeentejurist zich op het snijvlak van recht, politiek en maatschappelijke verwachtingen. Deze positie vereist niet alleen een diepgaande kennis van het recht, maar ook de vaardigheid om binnen een politiek-bestuurlijke omgeving effectief te opereren.

07 november 2023

De  Environmental, Social en Governance principles (ESG) zijn inmiddels een bekend begrip. De “S” is belangrijk voor de HR aspecten van jouw kantoor. Waarom? Als je al niet de intrinsieke motivatie hebt om de sociale kant van jouw kantoor te managen, doe er dan wat mee omdat  het aantal en de omvang van claims op dit gebied toeneemt. Die worden ingediend door medewerkers/stagiaires en support staff, maar ook door de ene partner tegen de andere partner.

08 februari 2024

Je leert op andere manieren kijken naar conflicten, aandacht voor onderhandelingstechnieken en effectieve conflictoplossingsmethode. Infosessie op 21 maart. Start 14 mei.

02 augustus 2023

Heb je als managing partner een professional nodig om jou helpen met het management en de financiën van jouw kantoor? Ik zou zeggen, als je van enige omvang bent: ja! Of de functie nu kantoordirecteur, COO, CFO of CEO wordt genoemd, bekwame professionals zijn de sleutel tot de stabiliteit van je kantoor.

24 januari 2024

VEGA Projects ontwerpt en realiseert sinds 2004 de mooiste projecten in kantoorgebouwen en omgevingen.

18 april 2023

Wijn & Stael is een ambitieus en maatschappelijk betrokken kantoor gevestigd in de binnenstad van Utrecht en bestaat dit jaar 75 jaar. Binnen de M&A-sector hebben zij een bijzondere focus op de verkoopkant van M&A-transacties. Daarbij werken zij vooral met DGA’s en familiebedrijven en begeleiden zij cliënten op betrokken wijze door het M&A- traject.

10 januari 2024

Wordt op de hoogte gebracht van de belangrijkste uitgangspunten en doelstellingen van het nieuwe wetboek en de huidige stand van zaken van het wetgevingsproject. Start 26 februari

18 april 2023

Talentenjacht

Voor ons als klein kantoor is het aantrekken van de juiste collega’s enorm belangrijk. Niet alleen vanwege de uitvoering van de werkzaamheden in de praktijk maar ook voor het sociale aspect: de gezelligheid op kantoor. In onze praktijk is persoonlijke aandacht voor de cliënten belangrijk naast diepgaande kennis van het rechtsgebied.

19 december 2023

Het jaarlijkse rapport, waar 700 advocaten en juridische professionals aan deel hebben genomen, onthult een aantal belangrijke inzichten en trends die van invloed zijn op de toekomst van de juridische sector.

18 april 2023

Kansen voor de advocaat als trusted advisor

Recent heb ik een rondje gemaakt langs general counsel met als doel te horen wat de belangrijkste strategische thema’s zijn. Uiteraard verschillen deze thema’s per bedrijf en per sector, maar er is zeker een rode draad te herkennen. Zo wordt vaak de toenemende werkdruk bij de juridische afdeling genoemd in relatie tot kostenbeheersing en het niet mogen uitbreiden van de afdeling. Het is dan een strategische uitdaging, mede met het oog op een verantwoord risk management, om te bepalen wat wel en niet wordt gedaan of dat bepaalde juridische werkzaamheden, bijvoorbeeld met behulp van technologie, kunnen worden belegd bij de business.

06 december 2023

Veel kantoren werken met Word sjablonen die handige basistemplates vormen voor communicatie. Volgens Johan Lijftogt (NEXTlegal) kan het nog makkelijker.

18 april 2023

War for legal talent?

The war for legal talent is back
De media staan er bol van: Er is een war for legal talent gaande. Interessant, want toen ik in 2007 voor Legal People ging werken, was er ook al een war for talent gaande. De titel van een artikel in de Harvard Business Review van april 2007 luidde letterlijk: ‘The war for talent is back’.

30 oktober 2023

Edwin van Wechem bespreekt de jurisprudentie van het afgelopen jaar o.a. klachtplicht, uitleg van overeenkomsten, bijzondere zorgplichten, algemene voorwaarden, afbreken van onderhandelingen. Ook aandacht voor het internationale privaat- en contractenrecht. Schrijf u nu nog in!

Inschrijven kan hier

 

18 april 2023

Focus: ontwikkeling vastgoed

Het Amsterdamse vastgoed- kantoor Hielkema & co heeft een heldere positionering in de Nederlandse vastgoedmarkt. Oprichter Huib Hielkema is duidelijk: ‘Het is de combinatie van juridische kwaliteit en track-record, gedegen marktkennis en focus die ervoor zorgen dat klanten bij ons komen met hun juridische vastgoedvragen.’ Veel van de advocaten bij ons hebben beide kanten van de tafel gezien. Dat is een groot voordeel in een markt waar mond-tot-mond reclame belangrijk is.

20 oktober 2023

Een groot, ingewikkeld, of internationaal faillissement behoeft vaak een aparte curatorenpolis.

Wij kunnen snel de best verkrijgbare dekking bieden tegen beroepsaansprakelijkheid tot een limiet van wel 300 miljoen euro.

18 april 2023

Governance, Risk en Compliance bij Pels Rijcken

Meteen na de fraudezaak in 2020 is Pels Rijcken gestart met een geheel nieuwe organisatiestructuur op het gebied van governance, risk en compliance (GRC), met de ambitie om ook op dit front ‘best in class’ in de advocatuur te worden. In de vorige jaargids is daar al het nodig over verteld. Zo hebben we ervoor gekozen om te werken met het Three Lines model. Het model biedt structuur op het gebied van taken en verantwoordelijkheden en ondersteunt de inrichting van de belangrijke risicomanagementprocessen.

10 oktober 2023

Heb jij dit jaar nog niet voldaan aan je Wwft-opleidingsverplichting? Wacht niet langer, volg snel de interactieve E-learning Wwft van Lindenhaeghe Legal!

18 april 2023

Goed omgaan met verandering is essentieel voor succes

Onze organisatie bevindt zich in een transitiefase. Sinds onze fusie in 2019 richten wij ons als full-service kantoor op specialisatie en groei. Dat doen we zonder ons DNA van persoonlijke aandacht en menselijke maat te verliezen, want dat heeft ons groot en succesvol gemaakt.

08 september 2023

Vergroot je juridische vaardigheden met onze cursussen!

Ben je een toegewijde advocaat die altijd op zoek is naar manieren om je juridische kennis uit te breiden? Zoek niet verder! Onze instituten bieden een gevarieerd aanbod van juridische cursussen aan die zich richten op verschillende rechtsgebieden.