mr. dr. Anne Mennens

Contactgegevens

Naam mr. dr. Anne Mennens
E-mailadres a.mennens@wijnenstael.nl
Telefoonnummer +31 (0)30 23 20 800

Locatie

Wijn & Stael Advocaten

Telefoonnummer +31 (0)30 23 20 800
Bezoekadres Maliesingel 20
3581 BE, Utrecht
Postadres Postbus 354
3500 AJ, Utrecht

Introductie

Anne Mennens is sinds 2019 advocaat bij Wijn & Stael. Ze is gespecialiseerd in financiering, zekerheden & leasing en herstructurering & insolventie. Ze adviseert en procedeert over kwesties die spelen bij (dreigend) faillissement, de beëindiging van kredietrelaties en leasing. In het bijzonder heeft zij ervaring met herstructureringen en de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA).

Sterk in complexe zaken
Anne is een gedreven en betrokken advocaat met een groot analytisch vermogen. Ze is sterk in de juridische techniek en excelleert in complexe zaken. “Wat mij drijft, is kwaliteit: ik houd niet van half werk en losse eindjes. Daarom zorg ik ervoor dat mijn stukken altijd waterdicht zijn en staan als een huis. Graag zoek ik naar creatieve manieren om het standpunt van de cliënt zo helder mogelijk te verwoorden.”

Kennis uit de wetenschap én de praktijk
Anne is gepromoveerd aan het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht van de Radboud Universiteit. Ze schreef een proefschrift over het ‘dwangakkoord buiten surseance en faillissement’. Bovendien is ze gedetacheerd geweest bij ING Wholesale Banking Legal en verzorgt ze regelmatig cursussen over (pre-)insolventierecht.

Meer informatie over Anne vindt u op onze website:
Anne Mennens - Wijn & Stael (wijnenstael.nl)

Zakelijk

Rechtsgebied Financieel recht, Insolventierecht
Type profiel Advocaat
Particulier/zakelijk Zakelijk

CV

Bedrijf Activiteit Periode
Wijn & Stael Advocaten Advocaat